Travanj: TOP 5 online talks

Jedna od mojih dnevnih navika jest pogledati nekakav poučan ili inspirativan talk prije spavanja. Nekad je to kraće predavanje, nekad duže. Nekad o životu, nekad o karijeri, nekad o ljubavi, a nekad o onome što trebam čuti da lakše zaspim ili bolje započnem sljedeći dan. Većinom su to TEDx predavanja, iako ima vrhunskih i kvalitetnih predavanja i iz drugih izvora.

Slušanje jednog predavanja ove vrste će vam uzeti svega 15-20 minuta vremena, a na temelju vlastitog iskustva vjerujem kako bi vam moglo donijeti mnogo. Stoga sam odlučila svaki mjesec podijeliti s vama svojih 5 favorita iz područja po izboru. Predavanja ću dijeliti zadnjeg petka u mjesecu, a ovaj mjesec će to biti govori koje bi čovjek trebao poslušati zbog samoga sebe.

1) Sarah Knight: The Magic of Not Giving a F***

The magic of not giving a F*** je prvi TEDx talk koji sam pogledala jednom kad sam odlučila uvesti ovu naviku u svoj dnevni raspored. Više se ne sjećam zašto i kako sam naletjela na isti, ali mi je iznimno drago da jesam. Kroz svoj govor Sarah Knight vam otkriva jednostavnu formulu kako prestati raditi ono što ne želite, a da se pritom ne osjećate krivo. Ukoliko ste se danas našli na poslu koji ne želite raditi ili u društvu u kojem ne želite biti, možda će vam upravo njezin talk promijeniti život.

2) Amy Morin: The Secret of Becoming Mentally Strong

Je li zdravo tu i tamo žaliti samog sebe? Je li u redu ponekad zavidjeti prijateljima? Je li opravdano upitati se zašto se loše stvari događaju upravo tebi kad za to imaš dobar razlog? Amy Morin vam u svom govoru daje odgovor na ova pitanja te objašnjava što je mentalna snaga i kako istu postići unatoč svemu lošemu što nam se događa u životu – od bolesti do gubitka najbližih osoba. Neovisno o tome u kojoj ste fazi svog života, isti vam toplo preporučujem!

3) Louise Evans: Own Your Behaviours, Master Your Communication, Determine Your Success

Ako moram izdvojiti jedan govor koji mi je došao kao naručen, onda je to ovaj. Kako prestati napadati ljude oko sebe bez razloga, suditi ih, žaliti se i sumnjati u sebe te umjesto toga ostvariti zdrav odnos s bližnjima, ali i samim sobom, otkrijte u predavanju Louise Evans.

4) Ivan Joseph: The skill of self confidence

Ivan Joseph smatra kako je samopouzdanje vještina koju svatko može razviti te kako je na istoj potrebno raditi. Kako? Saznajte u videu koji na YouTubeu broji više od 15 milijuna pogleda. Vjerujem kako vas neće razočarati.

5) Mariana Atencio: What makes you special?

Prije svega odlična predavačica koju ćete pozorno slušati od prve do zadnje minute govora. A uz to i odlično predavanje. Mariana Atencio govori o tome kako vlastite razlike po kojima se možda na prvu ne uklapamo u društvo oko sebe pretvoriti u posebnosti zahvaljujući kojima ćemo uspjeti. Dodatno nas, još jednom, sve podsjeća kako smo svi ljudi i kako se unatoč različitoj vjeri, kulturi, nacionalnosti i boji kože moramo naučiti međusobno prihvaćati.

To je to! Ako se odlučite odvojiti vrijeme i baciti oko na neko od predavanja, nadam se da ćete uživati i da će vam isti pomoći da postanete još bolja verzija sebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *