Mast koja liječi sve

Kad sam prije pet mjeseci zadobila teške ozljede skoro svakog djelića glave i tijela, bila sam sigurno kako se još neko vrijeme neću moći normalno kretati ili pogledati u ogledalo. Na svu sreću, brat mi je tada otkrio mast gaveza. O čemu je riječ, za što se koristi i kako djeluje, otkrivam vam u nastavku.

Što je gavez?

Gavez je korovska biljka koja raste na vlažnim livadama te u blizini potoka i rijeka na području Europe i Azije. Njegova ljekovita svojstva poznata su još od srednjeg vijeka, a djelotvornost je kasnije i znanstveno dokazana. Gavez sadrži kemijske spojeve poput sluzi, alantoina, trjeslovina, triterpena, kolina, raznih kiselina, inulina i škroba. Tako se kroz vrijeme koristio za pripremu masti, obloga i čajeva. Danas je najpopularnija njegova primjena u obliku masti.

Za što se primjenjuje?

Gavezova mast primjenjuje se za brži oporavak kože, zglobova i kostiju. Njegovo je djelovanje višenamjensko pa se tako koristi kod bolova i uganuća zglobova, udaraca, simptoma artritisa i reume, istegnuća ligamenata i mišića, bolova u leđima, proširenih vena, psorijaze, za brži oporavak kod sportskih ozljeda te za ubrzani rast i obnovu ozlijeđenih kosti, tkiva i regeneraciju kože. Tajna gavezove masti je u protuupalnom djelovanju koje umanjuje bolove.

Kako se primjenjuje?

Mast gaveza je masnije strukture te tamnije boje zbog čega vam preporučujem oprez s odjećom prilikom nanošenja istog. Ovisno o tegobi, preporučuje se primjena istog nekoliko puta dnevno. Ukoliko nemate dovoljno vremena za nanošenje masti preko dana, uvijek možete to učini prije spavanja te ostaviti mast da djeluje tijekom noći.

Gdje se može kupiti?

Mast gaveza obično kupujem u ljekarni, no možete je naručiti i online putem. Dosad sam koristila samo mast tvrtke Biofarm čija je cijena za 50 mililitara masti nešto manje od 50 kuna.

Kakvo je bilo moje iskustvo korištenja masti gaveza?

Znam da ne postoje magični lijekovi i masti, ali iz mojeg iskustva mast gaveza je doista bliska tome. Hematom na glavi mi je kroz tri dana redovitog nanošenja masti, potpuno nestao. Modrice na licu su umjesto u nekoliko tjedna, uspješno nestale u svega par dana. Primjenom na ožiljke, uspjela sam da isti podosta uspješno izblijede. Kod uganuća zglobova, mast također pomaže.

Neovisno o tome prolazite li trenutno kroz neku ozljedu ili samo želite uspješno tretirati ožiljke, mast gaveza je rješenje koje vam toplo preporučujem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *