Kako jeftino naučiti jezik?

Naučiti strani jezik nikad nije bilo jednostavnije i jeftinije nego danas. Prilike za učenje istih nude se na svakom koraku. Od raznoraznih tečajeva u školama stranih jezika do online platformi i aplikacija koje vam omogućuju da novi jezik usvojite iz udobnosti svog doma.

Danas s vama dijelim tri savjeta kako naučiti strani jezik, a da pritom ne potrošite previše love ili čak prođete besplatno.

Tečajevi u školama stranih jezika

Tečajevi stranih jezika su dobra stara i mnogi će reći najbolja škola. Pohađanje istih nekoliko puta tjedno, stalna interakcija s profesorom i polaznicima te redovan individualni rad, u velikoj će većini slučajeva polučiti odličnim rezultatima.

Ipak, ovisno o stupnju i duljini njihovog trajanja, tečajevi ponekad znaju stajati i par tisuća kuna. Ono što sam otkrila u posljednjih nekoliko godina jest kako postoje periodi u godini kad je iste moguće pronaći na sniženju na portalima koji nude akcijske cijene. To je uglavnom period od mjesec dana prije početka provedbe tečajeva, odnosno kolovoz-rujan i siječanj-veljača svake godine. Također, neke od škola stranih jezika osim snižene cijene nude i akciju 1+1 gratis, što je odlična prilika za sve koji imaju u planu baciti se na usavršavanje nekoliko stranih jezika.

Online tečaj

Jedan od razloga zašto se mnogi ne odluče na tečaj u školi stranih jezika, osim cijene, jest nedostatak vremena i nemogućnost redovnog pohađanja istog zbog brojnih drugih obaveza. Ipak, ako ste i vi među njima, ne morate brinuti jer rješenje postoji već neko vrijeme.

Na vašu, a i moju sreću, na internetu danas možete naći veliku ponudu tečajeva stranih jezika. Od besplatnih opcija, do onih koje se plaćaju nekoliko desetaka kuna. Online tečajevi stranih jezika omogućuju vam da iste polazite kad za to nađete vremena bez remećenja dnevnog rasporeda, a pritom naučite strani jezik kao što ste i naumili.

Za slučaj da ne znate gdje tražiti, neke od platformi na kojima možete pronaći široku ponudu tečajeva stranih jezika su Udemy, Coursera i Open Learn.

Mobilne aplikacije

Definitivno najpraktičniji i najjednostavniji način za učenje stranog jezika jest mobilna aplikacija. Mobilne aplikacije vam omogućuju da strane jezike učite dok ležite na kauču, vozite se u tramvaju ili odmarate na plaži. S obzirom na obaveze, unazad godinu dana, ovo je opcija koju najradije i najčešće koristim. Pritom mi je omiljena aplikacija Duolingo.

Ako među vama postoji netko tko nije čuo za Duolingo, riječ je o aplikaciji putem koje možete učiti strani jezik. Super stvar je što možete krenuti od početka početaka pa usavršavati jezik sve do najviše razine. Također, s obzirom na koncept zadataka, aplikacija vam omogućuje da jezik učite pisati, čitati, slušati i govoriti. Ipak, jedan od nedostataka aplikacije jest kako za učenje jezika koji vas zanima, prvotno morate znati neki drugi strani jezik.

I to je to. Nadam se da su vam neki od savjeta pomogli ili vas barem motivirali da se bacite na posao ukoliko ste sa svime ovime već od ranije bili upoznati. Također, ako imate još neki savjet kako naučiti strani jezik brzo i jeftino, slobodno ga podijelite sa mnom, dobro će mi doći.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *