Japanska terapija vodom

Već duži niz godina borim se s gastritisom i želučanim problemima. Stoga su moji studentski dani uvijek započinjali šalicom zelenog čaja. Unatoč suprotnim savjetima, moram priznati da mi se zeleni čaj pokazao kao odlično rješenje u borbi s jutarnjim grčevima u trbuhu i želučanom kiselinom.

Ipak, prije godinu dana slučajno sam googlajući naišla na japansku vodenu terapiju. Riječ je o ispijanju velikih količina vode natašte koje propisuje japanska tradicionalna medicina. Iako nisam pobornik vjerovanja u sve i svašta što pročitam na internetu, ova se metoda činila dovoljno jednostavnom i jeftinom da je ne bih isprobala.

Japansku terapiju vodom prakticiram već godinu dana i moram priznati da imam same riječi hvale za istu. No, je li njezino provođenje doista tako jednostavno, kome se preporučuje i kako se uopće provodi – otkrivam vam u nastavku.

Kako se provodi?

Odmah nakon buđenja, prije pranja zubi, potrebno je popiti 640 mililitara obične vode. Nakon toga, 45 minuta ne smijete apsolutno ništa konzumirati. Dakle, nikakvu hranu, ali ni nikakvo piće pa čak ni vodu. Nakon navedenih 45 minuta normalno nastavljate sa svojim dnevnim navikama.

Tijekom dana normalno konzumirate hranu i piće, s jednom iznimkom. Dva sata nakon svakog obroka ponovno pauzirate s konzumacijom hrane i pića.

Kome se preporučuje?

Japanska terapija vodom preporučuje se kao prirodno sredstvo svima oboljelima od meningitisa, dijabetesa, gastritisa, stalnih glavobolja, astme, bronhitisa, artritisa i epilepsije. Također, učinkovito je sredstvo u liječenju te sprječavanju srčanih problema, masnoća u krvi, bolesti bubrega i mokraćnih kanala te bolesti živčanog sustava. U ovo proljetno doba, terapija vodom može biti posebno korisna za sve one koje hvata malaksalost, gubitak energije ili su se samo odlučili na proljetno čišćenje organizama.

Je li njezino provođenje doista tako jednostavno?

Iako se na prvi pogled ova terapija čini iznimno jednostavnom s obzirom na to da ne morate utrošiti dodatno vrijeme i novac za njezino provođenje, ista je malo kompliciranija nego što možda mislite. Naime, ako već nemate naviku započinjati dan ispijanjem više od pola litre tekućine, na početku biste mogli osjećati mučnine kod provođenja terapije vodom. Ja sam osobno imala problema s mučninama prva tri dana provođenja terapije. Mučnine ne traju dugo, svega desetak do dvadeset minuta nakon jutarnjeg ispijanja vode. No, također biste mogli osjetiti poriv za povraćanjem. Ipak, nakon prvih par dana, provođenje terapije doista jest jednostavno te bih je svima preporučila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *